Ekskluzywne
wędliny

Tapas espana 150g

Mix oryginalnych wędlin hiszpańskich: szynka serrano, salchichon oraz chorizo

Szynka Serrano ( Jamon Serrano ) Szynka wieprzowa, surowa, suszona, długo dojrzewająca. Perła hiszpańskiej kuchni. To rodzaj surowej  szynki podsuszanej tradycyjnymi metodami. Wytwarzana jest ona z całych udzców wieprzowych z kością. Do produkcji szynki używa się specjalnie przygotowanych, wyselekcjonowanych szynek. Przygotowanie Jamonu trwa co najmniej 7 miesięcy i obejmuje marynowanie w soli morskiej, suszenie i dojrzewanie w ściśle kontrolowanych warunkach. Szynka Serrano jest szynką długo dojrzewającą, dzięki procesowi suszenia w odpowiednich warunkach zyskuje specjalny smak, kruchość i aromat. Podczas długiego dojrzewania i podsuszania traci prawie 50% pierwotnej wagi mięsa. Skutkiem tego procesu jest najdelikatniejsze mięso, które dosłownie rozpływa się w ustach, jest miękka i soczysta. Cechuje się silnym, intensywnym aromatem. Ma zwartą strukturę i barwę od ciemnoróżowej po czerwoną. Hiszpański rarytas jest niezwykle smaczny i wywiera pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Wspaniale pasuje do szparagów także w połączeniu z owocami, takimi jak figi lub melon.

Salchichon Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, surowa, długodojrzewająca. Hiszpańska wędlina z najwyższej jakości, wyselekcjonowanej wieprzowiny, pokryta szlachetną białą pleśnią. Kultura pleśni, która bierze udział w procesie dojrzewania kiełbas, przyprawy: czosnek, papryka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa oraz unikalna technologia nadaje kiełbasie zaskakująco bogaty smak i niepowtarzalny aromat.

Chorizo Kiełbasa wieprzowa, grubo rozdrobniona, suszona, długodojrzewająca, z dodatkiem wędzonej papryki. Chorizo to pikantna kiełbasa suszona, pochodząca z Katalonii. Ta tradycyjna kiełbasa hiszpańska robiona jest z wieprzowiny przyprawianej wędzoną papryką. Mięso siekane jest na duże kawałki, dzięki czemu chorizo ​​ma charakterystyczny wzór na przekroju. Sekret ostrego smaku i czerwonawego koloru chorizo ​​tkwi w wyjątkowym bukiecie przypraw, których podstawą jest pieprz cayenne i czerwona papryka. Przysmak ten jest łatwo rozpoznawalny spośród innych specjałów  kuchni hiszpańskiej dzięki swojemu mocnemu i charakterystycznemu  zapachowi.

W ofercie