Warning: Declaration of Menu_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = NULL, $id = 0) in /home/server571884/ftp/wp/wp-content/themes/salam/functions.php on line 109
Cotechino w plastrach 200g ( produkt sezonowy )

Eksluzywne
wędliny

Cotechino w plastrach 200g ( produkt sezonowy )

Kiełbasa wieprzowa, nadziewana, w osłonce

Cotechino to rodzaj świeżej kiełbasy spożywanej po ugotowaniu i powszechnie stosowanej we wszystkich regionach północnych Włoch. Swoją nazwę zawdzięcza cotica, czyli skórce wieprzowej i przyjmuje lokalne nazwy w zależności od obszaru, na którym jest produkowana. Tradycja głosi, że jest to potrawa spożywana pierwszego dnia roku (lub ostatniego) w towarzystwie soczewicy.

 

Przygotowuje się ją przez napełnienie naturalnej osłonki ( skóra wieprzowa ) mieszaniną mięsa wieprzowego, boczku, słoniny, przypraw i aromatycznych ziół. Wytwarzana z wyselekcjonowanych włoskich mięs Cotechino charakteryzuje się średnim mieleniem, miękką konsystencją, intensywnym smakiem i aromatem. Pakowane w praktyczne opakowanie zawierające 4 plastry

Produkt bezglutenowy.

 

W ofercie