Bresaola ok. 1,8kg

Wędlina wołowa typowa dla środkowowłoskich Alp. Bresaola jest produkowana z wybranych kawałków udzców wołowych, fachowo przetworzonych z dodatkiem soli i przypraw. Drobno pokrojone plastry są jaskrawoczerwone i wydzielają delikatny, lekko aromatyczny zapach. Charakteryzuje się cienkością mięsa i intensywnym smakiem wynikającym z długiego leżakowania.
We Włoszech bresaola podawana jest najczęściej jako przystawka podczas kolacji. Jest niezwykle wykwintnym daniem. Najczęściej wędlinę podaje się w formie carpaccio, pokrojoną na cienkie plasterki. Plastry najczęściej skrapia się octem balsamicznym, układa na rukoli i posypuje startym parmezanem. Ta szynka wołowa stanowi świetnie połączenie z serami długo dojrzewającymi oraz z czerwonym winem.
Opakowanie zawiera 1/2 sztuki o wadze ok. 1,8 kg.